Besøk nettsiden og se de mange fordelene med IP-grader

Det er tre forskjellige IP-grader, som indikerer beskyttelsesnivået mot kontakt og fremmedlegemer, samt beskyttelsesnivået mot vanninntrenging. Den første ip-graden er ipx0, som ikke gir beskyttelse mot verken kontakt eller vann. Den andre ip-graden er ipx4, som gir en viss beskyttelse mot både kontakt og vann. Til slutt er den tredje IP-graden ipx7, som gir fullstendig beskyttelse mot både kontakt og vann. IP-beskyttelsesgraden er et mål på hvor godt et produkt er beskyttet mot inntrenging av fremmedlegemer og fuktighet. Den består av 2 sifre, hvor hvert siffer indikerer en bestemt type beskyttelse. Det første sifferet indikerer beskyttelsen mot kontakt (av farlige deler som bæres av mennesker eller kjæledyr) og hvor godt enheten er beskyttet mot inntrenging av fremmedlegemer. Det andre sifferet indikerer beskyttelsen mot fuktighet. Jo høyere tall, jo bedre beskyttelse. Som regel har lamper beskyttelsesgrader i området IP20-IP67. IP20 betyr at produktet kun er beskyttet mot berøring av ufarlige deler og at det ikke er beskyttet mot inntrenging av fremmedlegemer. Les mer om ip gradtabell.

Forstå og lære om ip grader

Hvis du har en hage med en dam, vær oppmerksom på IP-beskyttelsen til utendørsbelysningen din. IP står for Ingress Protection og er et mål på hvor godt en lysarmatur er beskyttet mot støv og vann. Jo høyere IP-vurdering, jo bedre beskyttet er armaturet. F.eks. en armatur med IP23-klassifisering vil være mer motstandsdyktig mot støv og vann enn en armatur med IP20-klassifisering. Når du skal velge utelys til en hage med dam, er det viktig å velge armaturer med passende IP-klassifisering. Er du usikker på hvilken IP-klassifisering som kreves, kan du alltid spørre deres tekniske kundeservice om råd. Det er forskjellige IP-beskyttelsesnivåer avhengig av området hvor armaturen skal brukes. I tørre rom, som f.eks i stuen forventes det ingen spesiell grad av fuktighet, så lamper med IP20-klassifisering kan brukes. I områder med økt luftfuktighet, som f.eks på badet er det imidlertid nødvendig å bruke armaturer med høyere IP-beskyttelsesnivå. IP54 og IP55 armaturer er motstandsdyktige mot vannsprut og kan derfor brukes i bad eller andre våtrom. For utendørs bruk bør armaturer med minimum IP65-beskyttelse velges for å beskytte mot værforhold som regn og snø.

Mange alternativer innenfor ip grader

Frittstående IP-grader er en fin måte å beskytte lysene dine mot all slags varme. Med en IP65-klassifisering er de perfekte for bruk i alle værforhold, inkludert kraftig regn. Hvis du trenger beskyttelse mot mer enn bare vann, se etter et stearinlys med IP67-klassifisering eller høyere. Lamper nær bakken risikerer å bli nedsenket i kraftig regn, i hvert fall for en kort stund. Dette gjør vanntette lamper med en beskyttelsesgrad på minst IP67 helt nødvendig – de er beskyttet mot nedsenking i opptil 30 minutter. I de fleste tilfeller må det også tilrettelegges med drenering. IP20-lamper er tilstrækkelige til de fleste køkkenområder. Den eneste ulempe er, at IP44-beskyttelsesklasse anbefales til områder nær vasken, hvor der kan være flere vandstænk. IP44-lamper er også ofte påkrævet i offentlige områder.